latinica  ћирилица
28/10/2021 |  19:57 | Аутор: СРНА

Кривокапић 2. и 3. новембра у посјети Србији

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић боравиће у уторак и сриједу, 2. и 3. новембра, у званичној посјети Србији, на позив предсједника Владе Србије Ане Брнабић, саопштено је из црногорске Владе.
Здравко Кривокапић (Фото: GOV.ME/S.Matić) -
Здравко Кривокапић (Фото: GOV.ME/S.Matić)

Влада Црне Горе данас је на сједници утврдила платформу за званичну посјету, током које су планирани сусрети са највишим државним званичницима Србије.

У платформи се истиче да ће званична посјета предсједника Владе Црне Горе Србији бити у функцији јачања билатералних односа, као и унапређења политичког дијалога и укупне сарадње.

У документу се додаје да посјета представља и прилику да се истакне важност стабилног и сигурног региона, као и "значај његове јаче интеграције кроз механизам Берлинског процеса, којим се учвршћује европска перспектива западног Балкана".

- Имајући у виду кризу насталу усљед пандемије ковида 19, посјета ће бити одлична прилика за разговор о моделима усмјереним на превазилажење здравствених, економских и других изазова условљених пандемијом са којима се обје државе суочавају - наводи се између осталог у платформи.

Током Кривокапићеве посјете биће пренесена подршка новој фази преговора између Београда и Приштине, с очекивањем да ће она бити интензивирана у наредном периоду и резултирати обострано прихватљивим и свеобухватним рјешењем.

У делегацији која путује у Србију биће савјетници предсједника Владе Црне Горе Вања Радевић, Иван Шикмановић и Никола Зечевић, отправник послова у Амбасади Црне Горе у Србији Ана Ражнатовић и шеф кабинета премијера Ивана Маловић.