latinica  ћирилица
26/02/2022 |  20:09 ⇒ 20:16 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Очекујем да ће избори бити одржани

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да Република Српска има јасно позициониране ставове о сваком питању у вези са Изборним законом и да очекује да ће избори бити одржани.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Било би добро да смо прошле године успјели да ријешимо све измјене везано за Изборни закон и да ове године будемо растерећени тих питања. Али шта је, ту је - рекла је Цвијановић у Горњој Пискавици код Бањалуке.

Она је подсјетила да се најважнија политичка расправа дешава на релацији бошњачког и хрватског политичког корпуса.

- Што се тиче Републике Српске ми имамо јасно позициониране ставове о сваком питању везано за Изборни закон и ја очекујем да ће се избори одржати и желим и као грађанин Републике Српске и као функционер да се ти избори одрже и да се постигне у овом врло кратком периоду оно што се није могло, нажалост, постићи много година уназад - истакла је Цвијановић.

Она је додала да су хрватске политичке партије опредијељене да дођу до начина да обезбиједе себи заједничко представљање, али да Изборни закон треба мијењати и да би се обезбиједила већа транспарентност и да би се уклониле неке девијације којих су сви свјесни.

- Много је посла на том плану и коначно се треба разријешити питање Централне изборне комисије која је изабрана на начин који процедурално није задовољавајући - указала је Цвијановић.