latinica  ћирилица
19/04/2022 |  06:53 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали 30 година рада РТРС-а

Радио телевизија Републике Српске слави 30 година постојања. Бројни званичници упутили су честитке поводом 30. рођендана РТРС-а.
РТВ Дом - Фото: РТРС
РТВ ДомФото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 30 година постојања и рада Радио телевизије Републике Српске, упутила је честитку руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у тој медијској кући.

- Јавни сервис Републике Српске обиљежава јубилеј вриједан поштовања, три деценије постојања и рада. Од 19. априла 1992. године, када је емитован први Дневник, Телевизија Републике Српске испуњава своју основну мисију служења јавности - истакла је предсједница Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је запосленима у Радио-телевизији Републике Српске 30 година успјешног рада, истичући да је ова медијска кућа била свједок свих историјских догађања и одлука важних за Републику Српску.

- Желим вам да наставите да се развијате, унапређујете професионалне стандарде и да, као јавни сервис свих грађана, будете један од најважнијих информативних стубова Републике Српске - навео је Чубриловић у честитки, коју је упутио у име Народне скупштине, као оснивача, и своје име.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у Радио телевизији Републике Српске 30 година рада, истичући да је ова медијска кућа, развијајући се заједно са Српском, дала значајан допринос у афирмацији Републике Српске, њених ставова, позиције и вриједности.

Вишковић је истакао да је током 30 година рада и постојања РТРС информишући грађане објективно и правовремено, градила и оправдала статус кредибилног јавног сервиса, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је генералном директору Радио-телевизије Републике Српске Дијани Миланковић, уредницима, новинарима и свим запосленим у овој медијској кући велики јубилеј - 30 година постојања и рада са жељом да наставе развој јавног сервиса на професионалан и одговоран начин, руководећи се принципима истинитог и објективног новинарства.

Додик је нагласио да развојни пут РТРС није био нимало лак и једноставан, јер је настала у веома тешким и изазовним временима, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је генералном директору Радио-телевизије Републике Српске Дијани Миланковић, менаџменту, уредницима, новинарима и свим запосленим у овом јавном емитеру 30 година постојања и рада.

Честитајући овај значајан јубилеј, предсједавајући Савјета министара је нагласио да је РТРС од самог настанка професионално, објективно и благовремено информисала јавност о најважнијим догађајима и била свједок свих историјских одлука и догађања важних за Републику Српску, саопштено је из Кабинета предсједавајућег Савјета министара.