latinica  ћирилица
24/05/2022 |  12:24 ⇒ 25/05/2022 | 11:07 | Аутор: РТРС

Вулић: Ухапшени Шојић је Шаровићев кум, леђа му чува СДА

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је за РТРС да је Драган Шојић, којег је СИПА данас ухапсила, кум и велики пријатељ лидера СДС-а Мирка Шаровића, те да је на функцији шефа Службе за заједничке послове институција БиХ од када је СДС чинио власт на нивоу БиХ заједно са ПДП-ом и СДА.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

-  Због Шојићевог спорног начина рада било је неопходно да се смијени са функције шефа Службе за заједничке послове институција БиХ. Међутим, ни помоћу магичних трикова то није било могуће, без обзира на све напоре садашњег предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и свих нас. Једноставно, Шојић и људи око њега имају невјероватну заштиту од СДА и није било могуће да се са руководећих позиција смијене - објашњава Вулићева.

Вулићева пита и одакле Шојићу некретнине у Србији.

- Али, то ме и не чуди, јер његов кум, Мирко Шаровић има станове по Београду, за које никада није утврђено поријекло - истакла је Вулићева. 

Подсјећамо, припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су данас шефа Службе за заједничке послове институција БиХ Драгана Шојића.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је Шојић ухапшен на радном мјесту у згради заједничких институција БиХ на основу доказа да је починио грубе злоупотребе положаја и средстава користећи их у приватне сврхе.