latinica  ћирилица
23/06/2022 |  07:50 ⇒ 10:51 | Аутор: РТРС

Гламочак: СДС подржао скуп ветерана у Бањалуци јер су тражили подршку (ВИДЕО)

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Гламочак рекао је да су посланици ове странке подржали Удружење Ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата чији су чланови јуче одржали протестни скуп у Бањалуци, јер су они затражили подршку опозиције.
Недељко Гламочак - Фото: РТРС
Недељко ГламочакФото: РТРС

Гламочак је у Јутарњем програму РТРС-а рекао да то што СДС није подржао недавни скуп "Слобода" Борачке организације Републике Српске, не значи да се ова странка сврстава на било чију страну, односно страну оних који су окренути против актуелне власти.

Он је рекао да СДС подржава борбу за права свих бораца.

Када је ријеч о посљедњој посебној сједници НСРС на којој није подржан вето српског члана Предсједништва БиХ на споразум са Великом Британијом, Гламочак је рекао да је СДС сматрао да није вријеме за улагање вета, додајући да се овај институт "потеже на упитне ствари".

- Тим ветом гурамо прсте у очи јачима од себе, а то није добро за Републику Српску, што се и показало - навео је он.

Говорећи о томе зашто опозиција није подржала закључке НСРС о противљењу санкцијама Русији, Гламочак је истакао да се СДС не плаши изјашњавања у НСРС, тврдећи да се БиХ придружила санкцијама Русији, а да је ова странка подржала став да Република Српска треба да остане неутрална.