latinica  ћирилица
17/09/2022 |  21:03 ⇒ 21:06 | Аутор: СРНА

ДЕМОС: Спремни на доношење важне одлуке које се тичу мира и просперитета

ДЕМОС је одговорна и организована политичка партија спремна да у овом историјском тренутку доноси важне одлуке које се тичу мира, стабилности, безбједности и просперитета, поручено је вечерас у бањалучком насељу Карановац са предизборне трибине ове политичке партије.
Карановац-трибина ДЕМОС-а - Фото: СРНА
Карановац-трибина ДЕМОС-аФото: СРНА

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић која је присуствовала трибини рекла је да ће СНСД заједно са коалиционим партнерима ићи у велику побједу 2. октобра.

- Сигурна сам за наше кандидате, али исто тако наш циљ као коалиције јесте да имамо довољно мјеста у парламенту, двотрећинску већину да бисмо могли да управљамо процесима у Републици Српској и политичким и економским - истакла је Цвијановићева.

Она је додала да су на основу претходног, дугогодишњег заједничког искуства, сарадње и партнерства показали грађанима да је ово коалиција мира, стабилности, коалиција која смије да предузима одређене кораке и која ради за Републику Српску.

- И наравно захвалност нашим коалиционим партнерима што су одлучили да подрже појединачне кандидате који долазе из СНСД-а и /кандидата СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорада/ Додика и Жељку Цвијановић - рекла је Цвијановић.

Предсједник ДЕМОС-а и носилац листе кандидата за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три Недељко Чубриловић рекао је да ова странка веома организовано дочекује опште изборе и проводи кампању.

- Само присуство људи говори о томе да ДЕМОС има подршку међу грађанима. Људи који припадају овој политичкој опцији заиста су дали доста и урадили доста на овом дјелу, али сигурно не онолико колико овај крај заслужује - изјавио је Чубриловић у Карановцу.

Он је рекао да је ово насеље годинама било запостављено и да још има неријешене инфраструктуре.

- Боримо се за људе који нормално размишљају. Наш успјех ће у процентима значити и мјеру нормалности у Републици Српској и БиХ - истакао је Чубриловић.

Он је рекао да ће се ДЕМОС залагати колико год буде могао, а очекује да их буде толико да пресудно могу утицати на неке ставове које ће прихватити и коалициони партнери да се путем компромисних рјешења гради будућност и Бањалуке и Републике Српске и БиХ.

Носилац листе ДЕМОС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединице један Слободан Станаревић позвао је бираче да изађу на изборе, да бирају и да послије не кукају.

- Нажалост, не може се бирати вријеме, али се могу бирати људи и ово вријеме пред нама је да бирамо људе - праве људе - рекао је Станаревић.

Он је додао да је циљ ДЕМОС-а шест посланика у Народној скупштини Републике Српске и један у Парламентарној скупштини БиХ и изразио наду да ће он бити тај посланик.

Кандидат ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске Данијела Мирковић истакла је да Демос има озбиљне људе из области образовања, права и архитектуре.

- Сви ми желимо да градимо, лијечимо се, радимо и школујемо се, али овдје у Републици Српској, а не негдје гдје ћемо бити грађани другог реда - рекла је Мирковићева и позвала грађане да 2. октобра изађу на изборе, да бирају паметно и да бирају ДЕМОС без дилеме.