latinica  ћирилица
18/09/2022 |  19:40 ⇒ 19:57 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Од снаге СНСД-а зависи снага Српске

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да СНСД не тражи туђе, него чува надлежности Републике Српске, коју жели да јача, да у њој наставе да расту плате, пензије, подстицаји у пољопривреди, социјална давања, борачки додатак, као и пронаталитетне мјере.
Шамац-СНСД - Фото: СРНА
Шамац-СНСДФото: СРНА

Цвијановић је на предизборној трибини у Шамцу рекла да је поносна на чињеницу што је СНСД иницирао исплату накнаде од 750 КМ за незапослене мајке четворо и више дјеце.

Она је истакла да од снаге СНСД-а зависи снага Републике Српске, којој у овим тешким временима треба чврста рука за вођење, а то је Милорад Додик.

- Додик зна шта значи водитити политичке и економске процесе, а сигурно и њему треба чврста десна рука у Сарајеву - рекла је Цвијановић.

Она је истакла да треба бирати добре људе у Народну скупштину Републике Српске како би имали стабилну већину, али и у Парламентарну скупштину БиХ, гдје се води борба за позицију и статус Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да је политика СНСД-а донијела много тога доброг у Шамац, указујући да ће у близини бити и ауто-пут, који ће допринијети развоју привреде и лакшој комуникацији са Бањалуком и Београдом.

Додик је напоменуо да је ауто-пут стигао до Добоја, као и од Раче према Бијељини, те изразио увјерење да ће у наредне четири године бити завршена комплетна траса од Добоја до Раче и да ћемо имати повезницу ауто-путем до Београда.

- Доћи ће и гасовод који покушавамо да ојачамо. Сутра одлазим за Москву и прекосутра ћу да видим /руског предсједника Владимира/ Путина. Завршиићемо оно што смо договорили. У свим великим плановима су и општина Шамац и њени људи - рекао је Додик.

Он је истакао да је веома важно очувати стабилност и да је приступ СНСД-а значи очувати мир.

- Ја сам човјек мира, ја нисам човјек рата, никада нећу дозволити да овај народ уђе у сукоб. Увијек ћу наћи начина да то избјегнем и неће се то десити - рекао је Додик.

Додик је навео да је у Шамцу био и када је било лако и када је било тешко, када су биле поплаве, истичући да је за санацију уложено 35 милиона.

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне Јединице два Обрен Петровић позвао је присутне да гласају за кандидате СНСД-а, те Додика и Цвијановићеву.

- Ово је јединствена прилика да гласамо за одбрану Републике Српске, да гласамо за јаку личност, а то је Милорад Додик, који ће Српску водити праведно и поштено у наредном периоду - рекао је Петровић.

Он очекује да ће народ бити бити јединствен и сложан и да ће, заједно са Жељком Цвијановић у Сарајеву бранити интересе Републике Српске.

- Ништа на уштрб Федерације БиХ, али ћемо у Сарајеву бранити интересе свих грађана Републике Српске. Ми позивамо друге политичке партије, као што смо и у претходном периоду позивали, да заједнички бранимо Републику - рекао је Петровић.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Стојан Маринковић позвао је грађане да изађу на изборе и дају свој глас листи СНСД-а, кандидатима за инокосне функције - Цвијановић и Додика.

Трибина СНСД-а одржана је у кино-сали у Шамцу, а на њој се, осим Петровића и Маринковића, представио и носилац листе за Народну скупштину из Изборне јединице шест Војин Митровић.