latinica  ћирилица
20/09/2022 |  22:33 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Подршка кандидатима СНСД-а широм Српске

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је задовољна подршком кандидатима ове странке широм Републике Српске и да је увјерена у добар изборни резултат на предстојећим општим изборима.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Она је увјерена да ће коалиција која је до сада управљала економским и политичким процесом освојити двије трећине у укупном збиру у Народној скупштини Републике Српске.

- Очекујем да ћемо моћи без проблема у парламенту да доносимо законе суштински важне за наше грађане - рекла је Цвијановић.

Она је додала и да очекује да ће, у односу на садашњу опозицију, која је стално одлазила из Народне скупштине Српске кад год је расправљано о важним темама, у парламенту Српске бити одговорни људи који разумију да су институције Српске те које креирају, стварају и доносе рјешења.

Цвијановић је истакла да је све што је актуелна власт до сада радила показало да је способна да очува институције Српске, а да су оне способне да извршавају обавезе према грађанима.

Цвијановић је поручила да ће се и убудуће радити на томе да и институције БиХ буду сервис грађанима, односно сервис ентитетима у реализацији њихових надлежности.

Она истиче да грађани и те како разумију да су ово веома тешка времена, што потврђују изјаве страних званичника о ситуацији у њиховим државама.

- Мислим да су наши људи освијештени и да разумију колико су времена тешка и да су и претходна била таква, те да није тако лако правити ауто-пут, школе, повећати плате, пензије. Много напора стоји иза тога, а све то наши грађани цијене - рекла је Цвијановић.

Она је нагласила да је Република Српска одржала стабилност и да и у наредном периоду жели да настави стабилно кретање.

- Наставили смо да повећавамо плате и пензије, видјели сте како смо радили до сада и наставићемо тако и даље - поручила је Цвијановић.

Она је нагласила да је Република Српска стратешки опредијељена за енергетику, те да би изградња хидроелектране "Бук Бијела" требало да обезбиједи стабилност и да подмирује потребе 100.000 домаћинстава.

- То ће бити наш допринос енергетском сектору, а из тога ћемо црпити нека друга средства и оно што имамо вишка, а имамо једини у регији, продаваћемо тамо гдје је цијена драстично скочила. То ће бити наш допринос онима који су запослени у Електропривреди, али и грађанима како не би дошло до повећања цијене електричне енергије - рекла је Цвијановић за бијељинску НТВ Арена.

Цвијановић је рекла да је чврст пут Република Српска која може да прође кроз ово тешко вријеме са што је могуће мање рана.

- Знамо чиме располажемо, то само треба стављати у функцију - храна, енергија, стабилна Република Српска, стабилне институције и идемо заједно да рјешавамо проблеме наших грађана - поручила је Цвијановић.