latinica  ћирилица
20/11/2022 |  15:36 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Званичници честитали крсну славу МУП-а: Српска поносна на своју полицију

Министарство унутрашњих послова Републике Српске сутра ће прославити крсну славу - Светог архангела Михаила.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Честитку је упутио предсједник Републике Милорад Додик истичући да је Република Српска поносна што данас има јаку, професионалу полицијску структуру која је темељ даљег развоја Републике, заштите права, безбједности и имовине њених грађана.

Честитку је упитила српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, нагласивши да је за Републику Српску од изузетне важности да има снажне институције, ефикасну и добро опремљену полицију која може да одговори на све безбједносне изазове.

Крсну славу МУП-а честитао је и предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић истичући да је обиљежавање Аранђеловдана прилика да се са поносом и поштовањем сјетимо и одамо почаст свим припадницима МУП-а који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали живот за стварање Републике Српске и одбрану слободе српског народа.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је у честитки да је Министарство унутрашњих послова једна од најважнијих институција Српске, која је истовремено и најочигледнији симбол државотворности и гарант нашег опстанка на овим просторима".