latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:36 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Вишковић наставио консултације (ВИДЕО)

Мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић, наставио је консултације за избор нове Владе Српске.
Вишковић са Кулићем и Гајанином (Фото: Влада Српске) -
Вишковић са Кулићем и Гајанином (Фото: Влада Српске)

Вишковић је разговарао са ректорима универзитета у Источном Сарајеву и Бањалуци Миланом Кулићем и Радославом Гајанином.

- Будућа влада Републике Српске наставиће са модернизацијом оба јавних универзитета, укључујући и улагања у инфраструктуру и мјере за унапређење студентског стандарда - поручио је Вишковић током консултација са ректорима универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Вишковић се састао и са представницима Савеза општина и градова Републике Српске.

Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић сматра да фокус рада нове владе Републике Српске мора бити са неразвијеним и изразито неразвијеним општинама Републике Српске, јер је половина таквих.

Након консултација мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића са представницима Савеза општина и градова Републике Српске у Бањалуци, Ћосић је рекао да су предложили мандатару да у првих 100 дана рада разговарају са комплетном Владом и министром финансија о томе како побољшати и устабилити финансијски положај ових локалних заједница.

Мандатар је обавио консултације и са представницима Омладинског савјета и Уније студената Републике Српске.

Вишковић је претходно обавио консултације са представницима политичких партија, Савеза синдиката Српске, Привредне коморе, послодавцима, те представницима борачких удружења.