latinica  ћирилица
03/02/2023 |  13:58 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Вучевић: Нико неће да преда Косово, нити да изда Србе

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је данас да нико неће да призна Косово и да изда Србе на Косову и Метохији, те да је то политика предсједника Александра Вучића.
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr) -
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr)

- Водимо мудру и националну политику, а не политику која је погубна. Много је тешка ситуација, што би се рекло фудбалским жаргоном игра се на петопарцу - рекао је Вучевић.

Он је навео да је Вучић поводом Косова срочио једину реалну политику, а то је одбрана државних интереса, одбрана и поштовање Устава и наставак разговора, те да није изгубио ни вољу ни жељу и наставља да се бори.

- Немамо луксуз да кажемо да нећемо да разговарамо, јер ће без нас да донесу одлуку која ће се тицати нас. Рекао бих да је много боље да смо за столом гдје се одлучује о нама, него да смо у буџаку гдје чекамо неко писаније гдје су рекли шта су одлучили за нас - истакао је Вучевић за ТВ Прва.

Он је рекао да Србија не жели да заједницу српских општина види као невладину организацију.

Он је исткаао да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, који је јуче рекао да мора да се поштује шест принципа када се формира ЗСО, не може да прави ЗСО на основу њиховог приштинског устава, него мора да мијења њихове акте у складу са Бриселским споразумом који је потписан са Београдом.

- То не значи да ми када добијемо ЗСО, ако добијемо, да је тада све ријешено. Морамо да будемо за столом, а не увријеђени и да други одлучују за нас - рекао је Вучевић.