latinica  ћирилица
03/02/2023 |  15:41 ⇒ 15:46 | Аутор: РТС

Погоршано здравствено стање Слађана Трајковића

Здравствено стање Слађана Трајковића, ухапшеног средином децмбра прошле године на сјеверу Косова и Метохије, је погоршано, тврди његова супруга Сузана, пишу Танјуг и РТС.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Супруга Слађана Трајковића је за Танјуг рекла да ће адвокат Дејан Васић, данас поднијети хитан захтјев за пребацивање њеног мужа у кућни притвор, како би могао да добије адекватно лијечење.

- Слађан има хроничне болести, цирозу јетре, воду у плућима и болује од дијабетеса. Тренутно му се стање погоршало, повећан му је шећер, на глави и по тијелу су му се отвориле ране, а ране које је имао на ногама, нису саниране још увијек - рекла је Трајковићева.

Истовремено, она је замолила међународну заједницу и све који могу да помогну да њен муж буде упућен у Клиничко - болнички центар у Косовској Митровици, гдје се и до сада лијечио.

Додала је да се њеном мужу на вријеме не дају лијекови и поновила да када му је однијела први пут лијекове, затворски чувари нису хтјели да их приме јер су били са српском маркицом.

- Када одемо да га посјетимо, ноге, на којима су, као што сам рекла, ране, су му везане, а умјесто да га довозе лифтом јер је лошег здравственог стања, они га тјерају да пјешачи уз степенице. Чак је и медицинска сестра, Албанка, која је задужена да му даје лијекове, имала расправу са чуварима и затворским особљем око тога - истиче Трајковићева.

Слађан Трајковић, бивши припадник косовске полиције, ухапшен је у вријеме трајања посљедњих барикада на сјеверу Косова, за наводни ратни злочин.

На протесту у Косовској Митровиц због његовог хапшења, који су организовали породица и пријатељи, говорили су и комшије Албанци, тврдећи да Слађан није починио никакав ратни злочин.

Скуп подршке Слађану Трајковићу, ухапшеном на Косову и Метохији у децембру, одржан је у суботу и у Краљеву.