latinica  ћирилица
03/02/2023 |  17:25 ⇒ 19:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Канцеларија за КиМ: Данашњи напад на српског младића посљедица Куртијеве антисрпске хистерије

Напад на српског младића Бобана Ђузића (20) из Могиле, коме је група Албанаца нанијела два убода ножем у предјелу рамена, директна је посљедица антисрпске хистерије и политике Аљбина Куртија, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Канцеларија за Косово и Метохију - Фото: Facebook
Канцеларија за Косово и МетохијуФото: Facebook

Њега је напала група локалних Албанаца док је шетао свог пса и нанијела му две убодне ране, подсјећа се у саопштењу.

Пружена му је одмах, како се наводи, прва помоћ у амбуланти у Врбовцу, а потом је санитетом транспортован у болницу у Пасјану гдје је детаљно прегледан и гдје ће провести наредне дане како би се његово здравствено стање пратило и имао најбољу могућу његу.

- Канцеларија за Косово и Метохију пружила је подршку породици Ђузић, а са њима су у сталном контакту и наши представници са терена. Од почетка године свједочимо повећаном броју етнички мотивисаних инцидената чије су мете Срби, а посебна мета Куртијевих екстремиста јесу српска дјеца, од Стефана (11) и Милоша Стојановића (21) из Готовуше, Стефана Томића (18) из Клокота, Лазара Милутиновића (15)из Сувог Дола, до Бобана Ђузића из Витине - наведено је у саопштењу.

Канцеларија указује да се појачала и тежина етничких инцидената и напада, како јача и Куртијева антисрпска политика и тензије које готово свакодневно изазива на терену.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује од међународних представника да спријече Куртија да од покрајине направи ново буре барута.