latinica  ћирилица
07/06/2023 |  20:43 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

Предложена могућност електронског плаћања прекршаја на лицу мјеста

Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске прописује се могућност да се новчана казна плати електронски на лицу мјеста, уз кориштење "ПОС" терминала, рекао је министар правде Српске Милош Букејловић образалажући овај акт у Народној скупштини Републике Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Букејловић је рекао да то олакшава и унапређује наплату изречене новчане казне.

- Предвидјели смо да овај начин плаћања може бити примијењен и за лица која имају пребивалиште у Републици Српској, односно БиХ, а желе да плате новчану казну на лицу мјеста електронским путем - појаснио је Букејловић ова нацрт закона који су посланици размотрили.

Букејловић је рекао да је предложеним нацртом прописана и могућност задржавања лишењем слободе лица које одбије да тестирање на дрогу.

- Према подацима које смо добили од Министарства унутрашњих послова, у само протекле двије године више од 1.800 возача је одбило да се подвргне наведеном тестирању - рекао је Букејловић.

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић закључио је данашње засједање и наставак сједнице најавио за сутра у 10.00 часова, када би требало да буде разматран консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за прошлу годину.