latinica  ћирилица
20/10/2023 |  19:07 ⇒ 19:07 | Аутор: СРНА

Шулић: Додик трн у оку америчке администрације

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је Срни да је предсједник Републике Српске Милорад Додик трн у оку америчке администрације која је отишла корак даље и кренула у обрачун са члановима његове породице.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Рекао бих да ме изненађују санкције члановима породице Додик, али активности америчких дипломата у БиХ годинама су биле такве да је и данашња информација очекивана. Милорад Додик је трн у оку америчке администрације и, узимајући у обзир да га сви њихови удари до сада нису уплашили нити политички ослабили, отишли су корак даље и кренули у обрачун са члановима његове породице - истакао је Шулић.

Шулић наводи да ће и тај поступак америчке администрације бити, на њихову жалост, пуцањ у празно као и сви претходни.

- Сигуран сам да породица Додик неће поклекнути ни пред санкцијама, ни пред политичким жељама САД. Сваки њихов атак на Додика је само нови доказ њихове немоћи да управљају његовим одлукама и мислим да је крајње вријеме да то и сами схвате - нагласио је Шулић.

Он додаје да су, и поред свих напора Запада да ослабе Додика и наруше његов рејтинг у народу, грађани Републике Српске уз свог предсједника и то су показали, не само на изборима, већ свакодневно показују пружајући му подршку док се носи са монтираним политичким процесима.

- Сви ти процеси, па и ове санкције, доказ су њихове немоћи и као такви показатељи наше снаге с којом се они не могу носити - навео је Шулић.

САД су увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, Игору и Горици, саопштило је америчко Министарство финансија.

У саопштењу се наводи да су уведене санкције и компанијама које су повезане са дјецом предсједника Српске.