latinica  ћирилица
16/01/2024 |  20:03 ⇒ 17/01/2024 | 13:17 | Аутор: РТРС

Чампара очекује реакцију Тужилаштва у случају обиљежавања 9. јануара

Аљоша Чампара, делегат у Дому народа ФБиХ и члан Предсједништва НиП-а очекује реакцију тужилаштва у случају обиљежавања Дана Републике Српске који је назвао неуставним.
Аљоша Чампара (Фото: Facebook/Aljoša Čampara) -
Аљоша Чампара (Фото: Facebook/Aljoša Čampara)

- Мислим да ће тужилаштво реаговати, оно је већ реаговало на неке раније ствари. Имамо оптужницу против /предсједника Републике Српске/ Милорада Додика која је потврђена и свако онај ко злоупотребљава Кривични закон да слави неуставни дан мора сносити консеквенце и мора бити процесуиран. Драго ми је да су /посланик СДА у НСРС/ Рамиз Салкић и /министар одбране БиХ/ Зукан Хелез поднијели кривичне пријаве против оних који су организовали ту прославу, и Тужилаштво ће се сигурно бавити тим случајем. Јако су добре одлуке Кристијана Шмита, гдје је у кривично законодавство унио ове одредбе, сада је јасно да ли је то кривично дјело или није - рекао је Чампара.

Чампара каже и да Додик свашта поручује посљедњих 20 година, а да се "сада налази под оптужницом у Суду БиХ испод заставе БиХ".

- Њему би боље било да стане пред огледало, погледа се лицем у огледало. Показује један завидан ниво нервозе. Он не може забранити рад Тужилаштва, Суда, СИПА, јер нема никакву надлежност за то. Било би му пуно боље да се бави економијом, да види у каквом је стању Српска - каже Чампара.

Чампара напомиње да не вјерује да ће се постићи договор о техничким измјенама Изборног закона.