latinica  ћирилица
14/03/2024 |  15:06 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Професорка Нада Радуловић - синоним за несебично давање и преданост педагошком раду (ВИДЕО)

Пензионисана професорка Нада Радуловић из Теслића је синоним за несебично давање и преданост педагошком раду.
Нада Радуловић - Фото: РТРС
Нада РадуловићФото: РТРС

Гимназијска професорка у пензији, која то својим ученицима никада није престала бити и која је несебичним чињењем и давањем заслужила – дубоко уважавање!

И у пензионерским данима у потпуности је посвећена ученицима. Много их је, кажу, научила, на шта она одговара, да је заузврат од њих много и добила.

Фасцинантну преданост педагошком раду, у којем оно "васпитно и образовно" никад није раздвајала и хуманости, дочаравају њене ријечи и првенствено дјела, али и ријечи и дјела њених бивших ученика, којима су и данас, као и кад су дијелили исту учионицу, врата њеног дома увијек била и још су отворена.

За 40 година рада, никад ништа није бацила. Поменуте ученичке радове, наравно тек мањи дио њих, "преточила" је у књигу "Етнографски записи теслићких гимназијалаца", а необјављени радови тек чекају свој ред.

Учила их је важности познавања матерњег језика, лијепог изражавања, читања, али првенствено је од њих градила добре људе. Заједно су прошли много тога, у школи и ван ње.

Водила је надалеко чувену Драмску секцију, ишли су на омладинске радне акције, обилазили су домове за незбринуту дјецу и друге установе, помагали гдје год је помоћ била потребна. 

Опширније погледајте у прилогу: