latinica  ћирилица
05/04/2024 |  10:51 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Српска добила још два примаријуса

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је, уочи Свјетског дана здравља, уручио је одлуке о додјели титуле примаријус двојици љекара на препоруку њихових сарадника и установа у којима раде.
Примаријус доктор Зоран Кадијевић и министар Златан Шеранић - Фото: СРНА
Примаријус доктор Зоран Кадијевић и министар Златан ШеранићФото: СРНА

Ове године назив примаријус припао је љекару Зорану Кадијевићу, запосленом у Заводу за медицину рада и спорта Републике Српске и љекару Зорану Гушићу из Специјалистичке амбуланте интерне медицине "Др Гушић" из Зворника, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Шеранић је честитао примаријусима и нагласио да су титулу заслужили својим дугогодишњим професионализмом, залагањем и добрим резултатима рада.

Он је подсјетио да је титула примаријуса значајно признање професионалне заједнице, али и велика одговорност.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске подсјећају да ово професионално признање докторима медицине, стоматологије и магистрима фармације у Српској сваке године додјељује ресорни министар на Свјетски дан здравља.

Шеранић је честитао и Свјетски дан здравља који се широм свијета обиљежава 7. априла и сваке године посвећен је другој теми важној за унапређење здравља људи, а ове године универзална тема је право на здравље.

Он је подсјетио да је ово тема на којој Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, са својим партнерима, посвећено ради посљедњих година, стављајући у фокус потребу за квалитетном, ефикасном и доступном здравственом заштитом за грађане, али и стабилношћу здравственог система.