latinica  ћирилица
05/04/2024 |  19:00 ⇒ 21:39 | Аутор: СРНА

Брнабић: Јавности ће бити представљено колико је лицемјерно гурање Приштине у Савјет Европе

Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Тим Србије за борбу против пријема самопроглашеног Косова у Савјет Европе представити европској и свјетској јавности колико је лицемјерно и страшно насилно гурање Приштине у ово тијело.
Ана Брнабић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Ана Брнабић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

Брнабићева је истакла да је очигледно да постоји јасна намјера одређених свјетских сила да тим чланством награде премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и његову власт, која систематски креира немогуће услове за Србе на Косову и Метохији.

- Биће тешко, али да ћемо се борити, нећемо се само предати и одустати. Нећемо само ћутке све то посматрати и сједити у кабинетима и не радити ништа да се некоме не би замјерили... Тај филм нећете гледати - рекла је Брнабићева новинарима.

Она је навела да је циљ креирања немогућих услова за живот етничко чишћење Косова и Метохије од Срба и других неалбанаца, а да је посебно тужно и чудно што се то дешава на 11. годишњицу од потписивања Бриселског споразума, чији је гарант ЕУ.

- Једина обавеза Приштине из тог споразума је била формирање Заједнице српских општина, а од тога не само да нема ни говора, већ је Курти потпуно остатао при својој политици да је никада неће формирати - каже Брнабићева.

На сједници Владе Србије формиран је тим који ће се борити против пријема Приштине у Савјет Европе, а предводиће га министар спољних послова Србије у тенхичком мандату Ивица Дачић, заједно са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем.