latinica  ћирилица
30/04/2024 |  10:14 ⇒ 12:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучевић саопштио кога ће предложити за министре у новој Влади Србије (ВИДЕО)

Мандатар за избор Владе Србије Милош Вучевић рекао је данас да ће данас поднијети захтјев предсједници Скупштине Србије Ани Брнабић за заказивање сједнице на којој ће представити експозе, план рада и приједлог за састав Владе Србије.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

- За чланове Владе ћу сутра предложити Скупштини Србије сљедеће особе: Синиша Мали, први потпредсједник Владе и министар финансија, Ивица Дачић, потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова, Ирена Вујовић, потпредсједник Владе и министар заштите животне средине и водопривреде, Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Дубравка Ђедовић-Хандановић, министар рударства и енергетике, Томислав Момировић, министар унутрашње и спољне трговине - рекао је Вучевић.

Навео је да ће Маја Поповић бити министар правде, Јелена Жарић-Kовачевић, министар државне управе и локалне самоуправе, Томислав Жегманов, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Братислав Гашић, министар одбране, Марко Ђурић, министар спољних послова, Тања Мишчевић, министар за европске интеграције, Славица Ђукић-Дејановић, министар просвјете.

- Златибор Лончар биће министар здравља, Немања Старовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милица Ђуђевић-Станковић, министар за бригу о породици и демографији, Зоран Гајић, министар спорта, Никола Селаковић, министар културе, Миланко Kораћ, министар за бригу о селу, Јелена Беговић, министар науке, технолошког развоја и иновација, Хуснија Мемић, министар туризма и омладине, Дејан Ристић, министар информисања и телекомуникација, Дарко Глишић, министар за јавна улагања, Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Усаме Зукурлић, Ненад Поповић и Татјана Мацура, министри без портфеља - рекао је Вучевић на конференцији за новинаре.

Вучевић је додао да је међу приједлозима осам нових имена, а да су чак 10 чланова нове владе жене.

- У суштини имамо једну трећину министара које нису били у саставу кабинета Брнабић. Што се тиче нестраначких личности, предложили смо четири личности које нису припадници или чланови једне политичке странке - рекао је Вучевић.