latinica  ћирилица
05/05/2024 |  16:47 ⇒ 16:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Мицкоски увјерен у двоструку изборну побједу у сриједу

У сриједу, 8. маја у Сјеверној Македонији биће одржани парламентарни избори и други круг предсједничких избора, а лидер најутицајније опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски каже да је оптимиста и да та странка може да очекује дуплу побједу - да освоји подршку за 61 посланика у Собрању и да добије предсједничку позицију.
Христијан Мицкоски (Фото: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT) -
Христијан Мицкоски (Фото: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT)

- Вјерујем да ћемо у сриједу имати убједљиву дуплу побједу, Гордана Шиљановска Давкова ће бити будући предсједник Македоније, а коалиција Ваша Македонија и ВМРО-ДПМНЕ ће имати 61 посланика - изјавио је данас предсједник ВМРО-ДПМНЕ испред Саборне цркве у Скопљу.

На питање о предстојећим парламентарним и другом кругу предсједничких избора и очекивањима, Мицкоски је рекао:

- Свима је јасно да је ВМРО-ДПМНЕ на овим изборима близу већине у парламенту.

Он је захвалио грађанима који су у првом предсједничком кругу гласали за Сиљановску Давкову и додао да осјећа да ће у сриједу бити масовно гласање за ВМРО-ДПМНЕ и коалицију Ваша Македонија, пренијели су скопски медији.

Предсједнички кандидат Шиљановска Давкова је у првом кругу предсједничких избора добила убједљииву подршку грађана од 40 одсто више од противкандидата, актуелног македонског предсједника Стеве Пендаровског.