latinica  ћирилица
10/05/2024 |  18:51 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Пројекат "Наше медицинске сестре/техничари, наша будућност" у Неуму (ФОТО/ВИДЕО)

У Неуму се одржава вишедневна конференција у оквиру Пројекта јачања сестринства на којем учествују представници ресорних министарстава Републике Српске и Федерације БиХ, уз подршку Владе Швајцарске.
Међународни дан медицинских сестара - Фото: РТРС
Међународни дан медицинских сестараФото: РТРС

Под слоганом "Наше медицинске сестре/техничари, наша будућност" више од 200 учесника говориће о афирмацији ове веома тешке и незамјењиве професије у медицини.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да ће ресорно министарство наставити да пружа подршку активностима медицинских сестра и техничара како би се њихова професија оснажила, а пацијенти имали што бољу здравствену услугу.

- Пружање здравствених услуга подразумијева, прије свега, тимски рад, а у оквиру тог тима су медицинске сестре и техничари којима смо дали могућност да креирају свој систем, односно да у оквиру здравстеног система креирају своје активности - рекао је Шеранић.

Он је истакао да те активности, између осталог, укључују рад на стандардизацији услуге, едукацији, квалитету пружања здравствене услуге и осмишљавању нових услуга.

- Гледамо како да им помогнемо да прате свој квалитет рада, да им омогућимо да развијају неке друге вјештине које нису својеврсне за формално образовање, а ријеч је о комуникацији, лидерству, начину презентације - рекао је Шеранић.