X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Искре Божића
отворени божићни програм
Искре Божића
12:30
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Искре Божића
И ове године заједно прослављамо најрадоснији хришћански празник, Божић. У отвореном програму, који траје од 12.30 до Дневника 2, екипа Забавног програма припремила је прегршт изненађења. Путовањем Српском, завирићемо у сваки кутак, те чути и видјети више о православним обичајима, вјери, традицији. Везиље, плетиље, здравичари, гуслари, слободни умјетници, Удружење жена, које ће нам припремити божићну трпезу... сви наши гости показаће нам како се различитим обичајима дочекује и слави Божић. Видјећемо како у сарајевско-романијској регији по јагњећој плећки знају каква ће година бити, како Гачани чувају гусле од заборава, како се дочекује полазник, из Зворника стиже прича о манастиру који многи зову Мали Острог, колеге из Приједора говоре о феномену свијеће, али и сиру "Сунце", који би ускоро могао бити препознатљив бренд овог краја...

У празнично окићеном студију, да би весеље било што боље, уз оркестар Перице Јаћимовића, наступаће краљица народне музике Лепа Лукић, Зорана Павић, Дејан Ћулум те Мира Медан.

За традиционалну игру и пјесму су задужена културно-умјетничка друштва из Српске.

Кроз емисију воде нас Верица Калаба и Срђан Радановић. Дакле, ред пјесме, ред игре, ред обичаја и вјерујемо да ће све генерације искрено уживати у топлим домовима и одличном празничном програму. Наша препорука јесте да овог дана будете бржи и од оних најбржих, јер смо ми и наши пријатељи припремили много поклона. 

Можете нам писати и слати фотографије како бисмо сви заједно били дио ове велике прославе!

Мејл је: bozic@rtrs.tv 

Радујмо се заједно у емисији: "Искре Божића". 

Мир Божји, Христос се роди!
 

Редакција: Посебне емисије