latinica  ћирилица
СВЈЕДОЧЕЊЕ
30 година Републике Српске
СВЈЕДОЧЕЊЕ
21:15
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
СВЈЕДОЧЕЊЕ

 

СЕРИЈАЛ ЕМИСИЈА „СВЈЕДОЧЕЊЕ“Поводом 30 година Републике Српске екипа Радио- телевизије Републике Српске снимила је 33 емисије под називом "Свједочење", односно 28 интервјуа са најважнијим личностима које су обиљежиле политички, друштвени и културни живот уназад тридесет година постојања Републике Српске. У Београду, а потом у Бањалуци, екипа РТРС-а, коју чини око двадесеторо људи, интервјуисала је Биљану Плавшић, Винка Пандуревића, Воју Максимовића, Небојшу Радмановића, Живка Радишића, Божидара Вучуревића…

У Свједочењима су новинари и уредници РТРС-а разговарали са свједоцима оснивања и развоја Републике Српске о вјеродостојним догађајима у којима су лично учествовали.

Oвим серијалом интервјуа свједочи се о ратном путу Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату, најзначајнијим биткама, пресудним за опстанак и одбрану српског народа, страдањима цивила, међународним преговорима, којима је био циљ коначан завршетак рата на просторима Босне и Херцеговине.

Свједочења ће гледаоци моћи пратити на нашем првом програму од 23.јaнуара од 21.15 ч. када у првом интервјуу свједочи бивша предсједница Републике Српске, Биљана Плавшић.

Остале емисије Свједочења пратите недјељом након 21 часа.

Редакција: Документарни и страни програм