X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хигијена живота
Хигијена живота
20:05
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
17.01.2019.
54:06
Хигијена живота
 СНИМИ (49,53 MB)
03.01.2019.
52:30
Хигијена живота
 СНИМИ (48,06 MB)
27.12.2018.
48:25
Хигијена живота
 СНИМИ (44,32 MB)

О ЕМИСИЈИ
Хигијена живота

Емисија "Хигијена живота" је ауторски пројекат која се почела емитовати у програму Радија РС, 1998 године. Ови подаци говоре да је ријеч о емисији с најдужом традицијом, односно временом опстанка у програму Радија. Вријеме њеног емитовања није се мијењало -  сваког четвртка од 20.05. Карактер емисије је информативно-образовни, у самом врху медицинских достигнућа у области превенције, дијагностике и лијечења различитих болести. Специфично је што су саговорници здравствени професионалци, угледна имена у свијету медицинске науке и струке, с којима разговарамо током одржавања разних научно-стручних скупова као што су међународни конгреси, конференције, симпозијуми, семинари, предавања по позиву. У архиви ових емисија забиљежено је више од 800 таквих гостију, који су, надам се, у великој мјери допринијели рејтингу РТРС-а. Путем оваквог јединственог приступа у креирању садржаја емисије, отворили смо здравствени систем РС, односно БиХ, према нашем окружењу, Европи и свијету, а тако и ову медијску кућу као јавни сервис. Емисије су прожете великом дозом аутентичности због снимања на "терену", међу учесницима поменутих, високо рангираних медицинских научно-стручних скупова. Садржај емисије оплемењује бирана умјетничка музика јединог колеге који се у тиму реализације појављује и у улози тон сниматеља, Драгана Бојића, који је највећи број ових емисија монтирао с ауторком, Анђом Илић. И са осталим тонцима је беспријекорна сарадња. У одјавној шпици, што је такође ријеткост, ову емисију потписују два имена: монтажер тона и водитељка и ауторка.

Ауторка емисије "Хигијена живота", Анђа С. Илић је дипломирани политиколог Универзитета у Београду. Почела је, након дипломирања 1979. године, да ради као новинарка у програму тадашње Радио Бањалуке. Остала је до данас одана радио-новинарству и у овој години почела четврту деценију континуираног рада у овом медију.

За медијску промоцију стручних и институционалних капацитета здравственог система РС награђена је признањем Министарства здравља и социјалне заштите Владе РС. За промоцију у области јавног здравства добила је признање познате Андалузијске школе јавног здравства, а признање "Хуманост која живот значи" од Удружења дијализираних и бубрежних болесника РС. Ауторка је једна од четири оснивача из Републике Српске Донорске мреже БиХ, за даривање ткива и органа у сврху лијечења.

 

 

Редакција: Сложени програм