latinica  ћирилица
14/08/2014 |  12:24 | Аутор: РТРС

ЦИК: Главни центар за бројање у "Зетри"

Централна изборна комисија БиХ одлучила је да сједиште Главног центра за бројање на октобарским општим изборима буде у Олимпијској дворани "Зетра" у Сарајеву.

Усвојен је и закључак о утврђивању фонта и величине слова и начина поступања у случају истог имена и презимена кандидата на гласачком листићу. Према закључку, у случају истог имена и презимена кандидата на истом гласачком листићу за опште изборе, иза презимена кандидата биће додано име једног родитеља кандидата, наводи ЦИК.

Уважене су жалбе политичких субјеката Комунистичке партије и Прве странке и измијењене одлуке о овјери кандидатских листа за наведена два политичка субјекта за поједине изборне јединице, јер је накнадном провјером утврђено да су жалбе основане.

Овјерене кандидатске листе ЦИК ће објавити у службеним новинама и средствима јавног информисања, као и на својој интерент страници до 28. августа.

ЦИК је позвао лица која су се пријавиле да гласају изван БиХ да на интерент страници www.izbori.ba  под линком "Да ли сте регистровани?" на вријеме провјере да ли се њихово име налази на списку лица које имају недостатака у пријави и да, уколико је то могуће, те недостатке отклоне одмах.