latinica  ћирилица
31/08/2014 |  08:16 | Аутор: СРНА

Сутра почиње школа

За ученике основних и средњих школа у Републици Српској сутра почиње нова школска година.

У школама које нису биле захваћене поплавама настава ће се одвијати према усвојеном школском календару и распореду часова за школску 2014/2015. годину.

У појединим школама које су биле захваћене поплавама још није завршена санација објеката, али се очекује да ће ти радови бити завршени током септембра, речено је у Министарству просвјете у културе Републике Српске.

За ученике у Основној школи "Бранко Ћопић" Прњавор, у подручним одјељењима, настава почиње како је предвиђено школским календаром, док ће у централној школи, због санације објекта, редовна настава почети половином септембра.

До почетка редовног одвијања наставе, за ученике ће бити организовани излети и екскурзија.

С обзиром да ће нова школа у Челинцу бити завршена и опремљена до краја септембра, настава за ученике централне школе "Милош Дујић" биће организована у подручном одјељењу Опсјечко за ученике првог разреда, на горњем спрату у централној школи настава ће бити организована за ученике од другог до петог разреда, док ће у Средњој школи бити организована настава за ученике од шестог до деветог разреда.

У подручним одјељењима Основне школе "Милош Дујић" Челинац настава почиње редовно.

За ученике Основне школе "Црквина" у Горњој Црквини код Шамца, с обзиром да се гради нови објекат школе, настава ће бити организована на више локација у просторијама које су у потпуности припремљене за наставни процес.

У основним школама "Свети Сава" и "Доситеј Обрадовић" у Добоју настава ће се за ученике од првог до деветог разреда одвијати по скраћеном распореду, јер ће од 12.00 часова бити вршени грађевински радови на санацији школе.

Школски часови ће трајати 30 минута, а у складу са могућностима, настава ће бити организована на горњим спратовима.

За ученике Основне школе "Вук Караџић" Добој сутра ће бити објављен привремени распоред рада за наредну седмицу.

За ученике разредне наставе у овој школи, у сарадњи са Уницефом, биће организован "Кутак за дјецу", те ће бити реализовани излети и екскурзије, као и боравак дјеце у Грчкој.

То је симболичан назив за простор прилагођен дјеци, њиховим потребама и правима, који ће служити и као инфо-пулта за родитеље ученика.