latinica  ћирилица
31/08/2014 |  11:35 | Аутор: Агенције

Вучић, Стефановић и Вељовић посјетили Мердаре

Премијер Србије Александар Вучић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор полиције Милорад Вељовић посјетили су у бази Мердаре припаднике Жандармерије.
Вучић, Стефановић и Вељовић посјетили Мердаре - Фото: РТРС
Вучић, Стефановић и Вељовић посјетили МердареФото: РТРС

Србија ће знати да заштити свој народ и територију, поручио је премијер Србије Александар Вучић приликом посјете бази Мердаре, близу административне границе са Косовом, гдје су недавно Албанци са Косова убили српског жандарма.
Вучић је навео да терористи раде организовано и у садејству са појединим органима из Приштине и поручио да Србија не може дозволити бандитима и криминалним групама да краду и пљачкају.

"И не само то, него да долазе са десет аутоматских пушака које служе само за то да се убијају српске снаге безбедности. То је организовани криминал", оцијенио је Вучић.

Он је истакао да вјерује да Албанцима из општине Подујево "неће убудуће падати на памет да се таквим терористичким актима служе и да дивљају у околини ове базе", пренијели су београдски медији.

Коментаришући однос међународне заједнице према убиству српског жандарма, Вучић је навео да је примијетио да је више позива добио када је кренуло искључење струје неплатишама у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи /гдје живе Албанци/, него што је добио телеграма и израза саучешћа због убиства припадника Жандармерије.

Он је најавио да ће Жандармерија добити нову опрему да би што ефикасније испуњавала своје задатке, али и да би се боље заштитила. Вучић је рекао да ће бити донесени подзаконски акти с циљем бржег и ефикаснијег реаговања Жандармерије.

Вучић је поручио мјештанима Мердара да им српске снаге гарантују потпуну безбједност, али и нагласио да од свих грађана Србије очекује веће поштовање припадника полиције и Жандармерије.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је са Вучићем посјетио базу Жандармерије, рекао је да је са припадницима Жандармерије разговарао и анализирао безбједносну ситуацију и бездбједносне ризике.

"Анализирали смо како је руком албанских терориста убијен припадник Жандармерије Стеван Синђелић, као и о томе шта може да се уради да се боље заштитимо", рекао је Стефановић.