latinica  ћирилица
31/08/2014 |  12:01 | Аутор: Агенције

Ваштер: Издати налози за хапшење Вуловића и Ристића

Вршилац дужности шефа Еулекса Жоел Ваштер изјавила је данас да су издати налози за хапшење градоначелника Зубиног Потока Стевана Вуловића и бившег предсједника ове општине Славише Ристића.
Зубин Поток - Фото: ТАНЈУГ
Зубин ПотокФото: ТАНЈУГ


Ваштерова је потврдила да је Вуловић осумњичен за организовање бјекства лица лишених слободе, а Ристић за угрожавање УН и придруженог особља, те тешко убиство. 

"Налози са хапшење су издати, ако се они појаве на Косову на тужиоцу ће бити да размотри захтјев за њихово задржавање или не", рекла је Ваштерова за митровички Радио "Контакт плус".

Она каже да Еулекс не угрожава рад градоначелника Зубиног Потока и да је Вуловић "сам донио одлуку да буде ван Косова".

Према њеним ријечима, Вуловић је обећао тужиоцу да ће се одазвати позиву и да су се представници Еулекса надали да ће тако и бити.

"Вуловић је сам донио одлуку да се не одазове том позиву и тиме лично одлучио да не настави рад градоначелника", рекла је Ваштерова.

Она је поновила да Еулекс не прави никакву разлику на основу етничке припадности када говори о спровођењу владавине права.

Када је ријеч о предметима злочина над Србима, Ваштерова каже да случајеви не могу бити процесуирани без доказа, било да је ријеч о материјалним доказима или изјавама свједока.