latinica  ћирилица
29/04/2015 |  17:15 | Аутор: СРНА

Пријава против Амора Машовића

Удружење породица несталих лица Сарајевско-романијске регије поднијело је Министарству за људска права и избјеглице БиХ пријаву против члана Колегијума директора Института за нестала лица Амора Машовића због кршења Закона о несталим лицима.

У саопштењу Удружења истиче се да је у Машовићевом случају прекршена одредба закона у којој се наводи да "службеници који имају дужност у вези са тражењем несталог лица не могу обављати ову дужност ако су чланови управних и других одбора, извршних органа, политичких партија или политички ангажовани представници, те да не смију слиједити инструкције политичких партија".

"Имајући у виду чињеницу да је Машовић већ дужи низ година политички ангажован као функционер СДА и да је у новом сазиву Дома народа Парламента Федерације БиХ изабран за делегата, очигледно је да је дошло до кршења Закона. Он није ни могао бити изабран у Колегијум директора Института, на што указујемо годинама", тврде у Удружењу.

Наводећи да је Законом о несталим прописано да надзор над провођењем овог акта има Министарство, из Удружења траже да Машовић буде законски санкционисан.