latinica  ћирилица
30/04/2015 |  08:10 | Аутор: СРНА

Иванцов: Тероризам - озбиљна пријетња и на глобалном нивоу и за БиХ

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов изјавио је Срни да напад у Зворнику потврђује чињеницу да тероризам представља озбиљну пријетњу не само на глобалном нивоу, већ и за БиХ, због чега би требало предузети адекватне мјере да би били спријечени евентуални будући догађаји сличне природе.

"Најоштрије осуђујемо терористички напад у Зворнику и изражавамо саучешће предсједнику Републике Српске Милораду Додику и породици убијеног полицајца Драгана Ђурића, а полицајцима Жељку Гајићу и Стеви Миловановићу желимо брз опоравак", рекао је амбасадор Иванцов.

Он је подржао надлежне институције и органе у борби против тероризма, нагласивши да је општа безбједносна ситуација у БиХ стабилна и да нема неке непосредне опасности, али да догађај у Зворнику показује да је неопходно предузети адекватне мјере.

Говорећи о сарадњи у области безбједности Руске Федерације и БиХ, Иванцков је рекао да је она добра и да постоје контакти у смислу размјене информација.

"У контакту смо са Министарством безбједности БиХ, Агенцијом за истраге и заштиту БиХ и Дирекцијом за координацију полицијских тијела БиХ. Наравно, постоје и контакти са МУП-ом Републике Српске", додао је Иванцов.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак, 27. априла, у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника.

Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", убијен је приликом размјене ватре са полицијом.