latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:45 | Аутор: СРНА

СИПА: Саслушан Мухамед Демировић, изузети предмети (ВИДЕО)

У Агенцији за истраге и заштиту БиХ саслушано је лице чији су иницијали М.Д, а у објекатима које је користило пронађени су и привремено одузети одређени предмети, потврђено је у Сипи.

Припадници заједничког истражног тима, поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, претресли су јуче објекте на двије локације на подручју Калесије и Зворника с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који се могу довести у везу са тероризмом.

Претресени су стамбени објекти и друге просторије које користи М.Д, а пронађени су и привремено одузети одређени предмети који могу послужити као доказ у даљњем поступку, наводе из Сипе.

Према наводима федералних медија, ријеч је о Мухамеду Демировићу.

"Криминалистичка обрада над особама чији су иницијали К.М. и А.Ф.Х, које су прије два дана лишене слободе и приведене у службене просторије Регионалне канцеларије Сипе у Тузли, још траје", рекла је портпаролка ове агенције , Кристина Јозић.

Ријеч је о Касиму Мехидићу и Авдулаху Хасановићу који су ухапшени због сумње да су повезани са терористичким нападом на полицијску станицу у Зворнику, 27. априла.

У Сипи истичу да припадници заједничког истражног тима интензивно настављају активности са циљем расвјетљавања овог догађаја и документовања кривичног дјела.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак, 27. априла, увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из Сапне код Зворника.

Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Ибрић је ликвидиран приликом размјене ватре са полицијом.