latinica  ћирилица
30/04/2015 |  15:03 | Аутор: СРНА

СИПА: Наводи о истицању заставе код Тузле биће провјерени

Агенција за истраге и заштиту БиХ не располаже информацијама о евентуалном истицању застава милитантне групе "Кавкаски емирати" на подручју Тузле.

"Сипа ће извршити потребне провјере, а уколико наводи буду тачни припадници Агенције ће, у сарадњи са другим полицијским органима у БиХ, предузети одговарајуће мјере и радње", речено је у овој полицијској агенцији.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона Изудин Шарић потврдио је да се на једном објекту на путу између тузланских насеља Хусино и Шићки Брод већ двије године налазе црна и зелена застава на којима су арапским словима исписани цитати из Курана.

Шарић тврди да није ријеч о обиљежјима такозване "Исламске државе", нити било које милитантне групе о којима се у посљедње вријеме говори.

Медији су претходно јавили да су се на наведеном путу појавиле заставе милитанатне групе "Кавкаски емирати", активне у Русији и блиске Ал каиди.

Мјештани Хусина прије два дана су у отвореном писму позвали надлежне институције да уклоне сва обиљежја и заставе које подсјећају на она под којим се на Блиском истоку и сјеверној Африци догађају велики злочини.