latinica  ћирилица
30/04/2015 |  19:01 | Аутор: СРНА

Мехидић и Хасановић предати Тужилаштву БиХ (ВИДЕО)

Касим Мехидић и Авдулах Хасановић, који су ухапшени након терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику, предати су Тужилаштву БиХ на даље поступање након криминалистичке обраде у просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Из Сипе је саопштено да су лица чији су иницијали К.М. и А.Х, које су ухапсили припадници заједничког истражног тима, вечерас уз извјештај о постојању сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима предати Тужилаштву БиХ.

Припадници заједничког истражног тима интензивно настављају активности с циљем расвјетљавања цијелог догађаја и документовања кривичног дјела.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да ће тужилац, након испитивања осумњичених, донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора у складу са законом, коју ће упутити на даље одлучивање Суду БиХ.

Касим Мехидић и Авдулах Хасановић ухапшен је су у уторак, 28. априла, у акцији Сипе због повезаности са терористичким нападом у Зворнику.

У просторијама Сипе саслушан је и Мухамед Демировић, а припадници заједничког истражног тима претресли су јуче у Калесији и Зворнику објекте које је користио из којих су одузети одређени предмети, који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак, 27. априла, увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника.

Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.