latinica  ћирилица
10/10/2015 |  14:24 | Аутор: СРНА

Беванда разговарао са директором Свјетске банке

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда разговарао је данас у Лими са извршним директором Свјетске банке Франком Хемскерком о пројектима који се проводе у БиХ и значају Регионалног фонда за југоисточну Европу.
Вјекослав Беванда - Фото: СРНА
Вјекослав БевандаФото: СРНА

Током сусрета наглашено је да је од изузетног значаја то што је у БиХ настављена реализација пројекта Свјетске банке - ДПЛ /кредит за развојну политику/, те да се у претходном периоду показало да су ефекти овог пројекта позитивни.

Беванда, који је и гувернер БиХ у Међународном монетарном фонду /ММФ/, информисао је Хемскерка о актуелним питањима у БиХ у вези са Реформском агендом, те изради буџета БиХ за идућу годину који је у завршној фази, саопштено је из Министарства финансија БиХ.

Саговорници су се сагласили да су видљиви помаци у реформским процесима у БиХ, те нагласили да је у наредном периоду неопходно интензивирати рад на економским реформама.

Беванда је захвалио Хемскерку за помоћ коју је Свјетска банка пружила опоравку у БиХ након прошлогодишњих поплава.

Министар финансија БиХ учествује на годишњем састанку одбора гувернера ММФ-а и Свјетске банке који се одржава у Лими /Перу/ од 9. до 11. октобра.

На панелима годишњег састанка одбора гувернеар ММФ-а и Свјетске банке у Лими учествују челници ових финансијских институција, као и бројни високи представници међународних финансијских институција, министри финансија и гувернери централних банака земаља чланица ММФ-а.

Током боравка у Лими Беванда ће се састати и са бројним министрима земаља које учествују на овогодишњем засједању.