latinica  ћирилица
10/10/2015 |  14:56 | Аутор: СРНА

Брчко: Парастос за 83 погинула борца 3. Посавске пјешадијске бригаде

За 83 погинула припадника 3. Посавске пјешадијске бригаде Војске Републике Српске данас је служен парастос, те положени вијенци и цвијеће на споменик у Пелагићеву поводом 24 године од формирања јединице.
Свијеће (илустрација) - Фото: ФОНЕТ
Свијеће (илустрација)Фото: ФОНЕТ

Посљедњи командант ове јединице Слободан Пејкић рекао је да је кроз бригаду прошло више од 3.600 бораца.

- Бранећи овај дио Посавине заједно са осталим посавским и крајишким јединицама, 3. посавска пјешадијска бригада успјела је да очува Коридор и тако обезбиједи слободан пролаз за Крајину", рекао је Пејкић.

Обиљежавању годишњице бригаде присуствовали су представници 3. Пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, некадашњи командант 1. Посавске бригаде пензионисани генерал Милорад Кутлешић, начелници општина Пелагићево Симо Стакић, Доњи Жабар Жељко Марјановић и Модрича Младен Крекић, као и предсједници општинских борачких организација Бијељине, Лопара, Брчког, Шамца и Приједора.

Церемонији су присуствовали и представници Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" из Бањалуке који су примили посебно признање за успјешну сарадњу овог завода са Борачком организацијом у Пелагићеву.