latinica  ћирилица
13/10/2015 |  16:16 | Аутор: РТРС

Братунац: Ванредна сједница подијелила одборнике (ВИДЕО)

На ванредној сједници Адил Османовић из СДП-а смијењен је данас са функције предсједника Скупштине општине Братунац, а на његово мјесто изабран је Ћазим Јусуповић из СДА. За смјену Османовића гласало је 13 од укупно 25 одборника. Одборници су изабрали и Миладина Јокића из СДС-а за потпредсједника локалног парламента.
Братунац: Ванредна Скупштина - Фото: РТРС
Братунац: Ванредна СкупштинаФото: РТРС

Османовић је смијењен тијесном већином уз образложње да је несавјесно обављао рад. Он , међутим, тврди да је смијењен због куповине одборника.

- Осам одборника се продаје за ситне паре. Сутра ће већ бити проблема - каже Османовић.

Нови предсједник именован је нелегално уз низ пропуста– тврди Раденко Милановић из СДС-а.

- Овдје се једна интересна групица скупила, направила ово што је направила, ја сам исто био предложен за мјесто предсједника, међутим комисија је сто посто донијела одлуку недемократски - каже Милановић.

Осим што је данашња сједница подијелила одборнике, очигледно је да је до подјела дошло и унутар одборничког клуба СДС-а. Три одборника СДС-а подржала су новог предсједника скупштине општине док предсједник овог клуба није гласао за избор новог предсједника.

- Разлика између мене и њих је што ја озбиљно водим политику а они тренутно, само бих то споменуо - каже Милановић.

Новоизабрани предсједник Ћазим Јусуповић није желио да коментарише читав случај. Овим смјенама, уздрмана је још више ионако нестабилна политичка ситуација у овој општини- тврде у СНСД-у који ће убудуће бити опозиција.

- Одборници које је бирао народ само се баве собом и понављам поново, то су само лични интереси и ово што се дешава , ово је страшно - каже Саво Вулић, одборник СНСД-а.

Нова већина, предвођена Странком демократске акције и дијелом СДС-а, већ најављује нове смјене у локалној администрацији, али и на директорским позицијама. Начелник општине Недељко Млађеновић, који је, незванично, био против Османовићеве смјене, данас није желио да коментарише нову скупштинску већину нити подјеле унутар своје странке.