latinica  ћирилица
13/10/2015 |  18:33 | Аутор: dnevni avaz

Босић и Мектић у сукобу око избора новог директора СИПА-е

Иако политичке странке не могу разговарати о именовању новог директора СИПА-е, јер је то у супротности са Законом о полицијским службеницима БиХ, мјесто директора према страначким договорима припало је СДС–у.
Младен Босић и Драган Мектић - Фото: илустрација
Младен Босић и Драган МектићФото: илустрација

Онда су на ред дошли унутарстраначки договори. Ту је, све су прилике, дошло до проблема. Према незваничним информацијама унутар саме странке постоје различита мишљења, сазнају Vijesti.ba.

Највише бодова на ранг листи за директора Агенције за истраге и заштиту коју је утврдио Независни одбор добио је Томислав Миросавић, актуелни начелник Полицијске академије у Управи за полицијско образовање МУП-а РС. Према резултатима Миросавић јесте најближи именовању, али све зависи од министра безбједности БиХ Драгана Мектића.


Мектић, према добро обавјештеним изворима, преферира трећепласираног на ранг листи Перицу Станића са којим је у одличним односима а и обојица су из Прњавора. Осим Мектића, Станић ужива подршку и Немање Васића, сиве еминенције прњаворског СДС-а.

СДС-у блиски кругови тврде да се предсједник странке Младен Босић не би се противио именовању Давора Видовића који је, као и Босић, из Брчког и с којим се одлично познаје.

Без подршке није ни Томислав Миросавић, којем трећа струја у СДС-у даје предност јер није лично близак ни с ким из страначког врха, па га виде као рјешење за сукоб Босића и Мектића.

Коначна одлука очекује се наредне седмице. Извор из СДС-а тврди да ће Миросавић ипак бити именован, јер је у вријеме СДС-а највише напредовао у служби, а наводно има и подршку представника међународне заједнице.