latinica  ћирилица
14/02/2016 |  10:59 | Аутор: Агенције

Човић сутра предаје апликацију БиХ за чланство у ЕУ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић предаће сутра у Бриселу у име БиХ захтјев за чланство у ЕУ министру спољних послова Холандије Берту Кундерсу.
ЕУ и БиХ - Фото: илустрација
ЕУ и БиХФото: илустрација

Свечана церемонија предаје захтјева за чланство у ЕУ холандском предсједништву Савјета ЕУ заказана је за 9.00 часова у згради Савјета, најављено је из Предсједништва БиХ.

Свечаности ће присуствовати високи представник за спољне послове и безбједносну политику ЕУ Федерика Могерини и комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Најављено је да ће се Човић састати са министром спољних и европских послова Словачке Мирославом Лајчаком, предсједником ЕПП-а Жозефом Долом и посланицима Европског парламента Кристијаном Дан Предом, Андрејем Пленковићем, Тонином Пицулом, Дубравком Шуицом, Давором Ивом Стиером и Јозом Радошем.

Човић ће у вечерњим часовима присуствовати пријему поводом формалне предаје захтјева за чланство у ЕУ. Домаћини пријема су хрватски посланици у Европском парламенту и извјестилац Европског парламента за БиХ Кристијан Дан Преда.