latinica  ћирилица
26/11/2016 |  19:16 | Аутор: РТРС

У Хрватској поново заражена пилетина

Након што је у Загребу из продаје повучено свјеже пилеће месо због салмонеле, Министарство пољопривреде Хрватске објавило је данас да је ова бактерија пронађена и у месу увезеном из Пољске, а у месу произвођача Перутнина Птуј-ПИПО из Чаковеца ешерихија коли.
Замрзнута пилетина - Фото: Novosti.rs
Замрзнута пилетинаФото: Novosti.rs

Министарство је саопштило да је повучено смрзнуто мљевено мијешано месо и смрзнуто уситњено пилеће месо из Пољске због присуства салмонеле.

Из продаје се повлачи и производ "свјеже месо перади - пилећа крилца" произвођача Перутнина Птуј-ПИПО из Чаковеца, због присуства бактерија салмонела и ешерихија коли, наведено је у саопштењу.

Трговачко друштво Босо из Винковаца утврдило је током интерне контроле месних прерађевина присуство салмонеле у смрзнутом мљевеном месу које је призведено и залеђено 11. маја, а поријеклом је из Пољске. На овом производу наведено је да је рок употребе 9. мај наредне године.

Смрзнуто мљевено мијешано месо дистрибутера Станић, поријеклом из Пољске, према наводима Министарства није задовољило критеријуме хигијене процеса производње, док је у пилећим крилцима из меснице Месна индустрија Равлић из Пожеге, осим салмонеле, пронађена и ешерихија коли.

Министарство пољопривреде Хрватске саопштило је јуче да је у јајима препелице са фарме Агро лајн у Тињану утврђено присуство салмонеле, док је у Загребу због исте бактерије из продаје повучено свјеже пилеће месо из меснице Домаћи пилићи Антолковић.

Извор: СРНА