latinica  ћирилица
26/11/2016 |  21:53 ⇒ 22:00 | Аутор: РТРС

Давор Бернардић нови лидер СДП

Чланови СДП-а у другом кругу унутарстраначких избора изабрали су Давора Бернардића за новог предсједника странке који ће је водити идуће четири године.
Давор Бернардић - Фото: Facebook
Давор БернардићФото: Facebook

Бернардић је освојио 64,54 одсто гласова и увјерљиво побиједио противкандидата у другом кругу Ранка Остојића, преносе хрватски медији.

Привремени незванични резултати избора саопштени су у сједишту странке, а Бернардић је на објаву дошао у друштву противкандидата Ранка Остојића и досадашњег предсједника Зорана Милановића, који је СДП водио претходних девет година.

- Данас је побиједио СДП. Хвала Зорану Милановићу за све добро што је направио. Хвала свима који су ме подржавали када је било најтеже. СДП је показао да се може мијењати. Од сутра крећемо градити добро друштво, друштво једнаких могућности - рекао је нови предсједник.

Милановић је позвао чланове да помогну Бернардићу, истичући да је СДП странка која ће промовисати хрватске интересе и опште људске интересе - слободу, једнакост и солидарност.

Према незваничним информацијама, одзив је био мањи него 19. новембра, када је у првом кругу изашло нешто више од 18.000 бирача.

Извор: СРНА