latinica  ћирилица
04/01/2019 |  11:00 | Аутор: СРНА

Овјерене кандидатуре за избор градоначелника и начелника

Централна изборна комисија БиХ данас је, након извршених провјера, овјерила кандидатуре предложених кандидата политичких субјеката за учешће на пријевременим изборима за градоначелнике и начелнике девет локалних заједница у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ који ће бити одржани 17. фебруара.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

За градоначелника Добоја кандидат СДС-а је Небојша Шаиновић, а кандидат политичког субјекта Спас независних листа Добој биће Слободан Девић.

ЦИК је овјерио кандидатуру за градоначелника Требиња Мирка Ђурића из СНСД-а, те Саше Берјана из политичког субјекта Требиње заслужује боље.

Овјерене су и кандидатуре Небојше Караћа из СНСД-а и Николе Стојаковића из СП-а за начелника општине Рибник.

СНСД ће имати своје кандидате и за начелника Дрвара Душицу Рунић и Босанског Грахова Уроша Макића.

За избор начелника Бужима овјерена је кандидатура Мерсудина Нанића из СДА, а Домаљевац-Шамца Стјепана Пиљића из ХДЗ-а БиХ.

На листи за избор начелника Босанског Петровца биће кандидати СДП-а БиХ Ермин Хајдер, СДА Сенада Мехдин, СНСД-а Емина Мешић те ДФ-а Русмир Мујаџић.

Кандидати за начелника Какња су Елдин Миоч из СДП-а, Ивица Петровић из ХДЗ-а БиХ те Алдин Шљиво из СДА.

ЦИК је раније овјерио кандидатуре независних кандидата за пријевремене изборе за градоначелника Требиња, односно Добоја, те начелнике Бужима, Домаљевац-Шамца, Босанског Петровца, Дрвара, Рибника, Босанског Грахова и Какња.

За избор градоначелника Добоја овјерена је кандидатура шест независних кандидата Игора Јовановића, Бориса Јеринића, Слађана Старчевића, Владимира Марковића, Горана Симића, те Милована Дујаковића.

Независни кандидати учествоваће и у избору за начелника Бужима, и то Неџад Куделић и Изудин Боснић, Босанског Петровца Бранко Деспот и Дејан Прошић, Дрвара Дарко Кајтез, Босанског Грахова Милорад Глигић и Какња Хамза Бегић.

ЦИК је расписао пријевремене изборе за градоначелнике Требиња и Добоја, те начелнике Босанског Грахова, Босанског Петровца, Бужима, Домаљевца/Шамца, Дрвара и Какња након што су челни људи ових градова/општина на посљедњим општим изборима у БиХ освојили мандате на другим нивоима власти.

Пријевремени избори за општину Рибник расписани су јер је начелник ове општине Раденко Бањац опозван на референдуму одржаном 21. октобра.