latinica  ћирилица
04/01/2019 |  17:10 | Аутор: СРНА

МУП: Забрана саобраћаја теретњацима 9. јануара

У Бањалуци ће у сриједу, 9. јануара, бити забрањен саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне ради безбједности учесника прославе Дана Републике.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Забрана ће бити на снази од 7.00 до 19.00 часова, а неће важити за теретна возила хитних и комуналних служби и возила акредитована за организацију прославе Дана Републике, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/Републике Српске.

Забрана се неће односити на Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, улице - Књаза Милоша, Бранка Поповића /источни транзит/ и Мањачких устаника, Омладинску, Крајишких бригада /западни транзит/.

С циљем безбједности учесника, 9. јануара на подручју Бањалуке биће забрањена и употреба дронова, без посебног одобрења МУП-а.

У саопштењу се подсјећа да је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач издао и наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на територији Српске, и то 6. јануара од 12.00 часова до поноћи 7. јануара, те од поноћи 9. јануара до 6.00 часова 10. јануара.

За ове дане МУП, полицијске управе и станице полиције неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.