latinica  ћирилица
04/01/2019 |  20:36 | Аутор: СРНА

Тужилац: Није проширена истрага о убиству Ивановића

Косовски тужилац Суља Хоџа демантовао је вечерас наводе приштинских медија да је Специјално тужилаштво самопроглашеног Косова проширло истрагу о убиству лидера ГИ "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића на основу извјештаја једне стране службе.

Хоџа је међутим потврдио, да је тужилаштво добило одређене информације, али не од неке службе, како су пренијели медији, већ од портала Арберш.инфо.

- Тачно је да смо добили информације, радим са истражиоцима на провјери. Тужилаштво још није донијело одлуку о проширењу истраге, јер за сада немамо довољно доказа - рекао је Хоџа за Инсајдер.

Телевизија РТК на албанском језику пренијела је данас да је Специјално тужилаштво проширило истрагу о убиству Ивановића послије информација које су, наводно, добијене од једне стране обавештајне агенције.

У извјештају који је добијен од Арберш.инфо тврди се да је група која је убила Ивановића састојала од пет особа и да су оне, како се наводи, "доведене у везу са Вождовачким кланом и ангажоване су од српске тајне службе", наводи се у тексту РТК.

Поводом убиства Оливера Ивановића, косовска полиција је 23. новембра ухапсила Недељка Спасојевића, Марка Росића и Драгишу Марковића, који су у притвору и осумњичени за кривично дјело тешко убиство и откривање службене тајне.

У вези са убиством Ивановића, косовска полиција је издала потјерницу и за Радојичићем.