latinica  ћирилица
22/02/2019 |  07:29 ⇒ 22:14 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Рустен: Српска показала стабилност и демократски капацитет (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са амбасадорком Норвешке у БиХ Гури Рустен о политичкој ситуацији у Српској и БиХ, европским интеграцијама и могућностима унапређења сарадње у области привреде.
Цвијановић-Рустен - Фото: РТРС
Цвијановић-РустенФото: РТРС

Цвијановићева је упознала Рустенову да Република Српска, у институционалном смислу, предњачи у односу на остале нивое власти у БиХ, јер је прва имплементирала изборне резултате, формирала Владу, те усвојила буџет и стратешка документа, чиме је показала стабилност и пуни демократски капацитет.

Предсједница Српске нагласила је да унапређење привредног и економског амбијента и спровођење реформиских процеса с циљем стварања бољих услова за пословање домаћих и страних инвеститора, остаје у фокусу институција Републике Српске.

Истакнута је неопходност наставка координисаног и ефикасног провођења реформских процеса дефинисаних Реформском агендом, те је у том контексту наглашен значај што скоријег формирања кредибилне власти на нивоу БиХ.

Саговорнице су оцијениле да је досадашња сарадња Републике Српске и Норвешке увијек давала позитивне резултате, изразивши наду да ће она бити интензивирана у будућности, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Цвијановићева је данас примила у наступну посјету амбасадора Катара у БиХ Султана ел Катера.

Амбасадора Катара у наступну посјету претходно је примио и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић. Вишковић је разговарао и са амбасадорком Норвешке у БиХ.