latinica  ћирилица
29/01/2020 |  18:46 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Порука Вукановићу: Непристојно је користити свето мјесто за прикупљање политичких поена

Понашање Небојше Вукановића, који је посланик у Клубу СДС-а, и данас наилази на осуду представника политичког, јавног живота и грађана. Сви су истог мишљења - непристојно је користити свето мјесто за прикупљање политичких поена.

Из Епархије захумско-херцеговачке за СРНУ су рекли да су сагласни са ставом игуманије Павле, која је Вукановићу у Мркоњићима рекла да, прије него што постави неко питање, треба да зна да се налази на светом мјесту и да се тако према њему и односи.

- У овом духовном центру у Мркоњићима гдје је рођен Свети Василије Острошки морате да водите рачуна о томе каква питања постављате. Питања која су из домена политике или неких других ствари постављајте на неком другом мјесту. Ово је велика светиња и тако се према њој треба и односити - рекла је игуманија Павла.

Мостарски парох Радивоје Круљ изјавио је да светиње нису мјеста за политичке обрачуне.

- Све што је рекла игуманија Павла потписујем и слажем се. Када улазимо у светиње морамо знати како се понашати, то је елементарна хришћанска етика - рекао је Срни Круљ, који је архијерејски замјеник епископа захумско-херцеговачког и приморског.

Вукановићево понашање осудили су и грађани Требиња.

- Полемике су за скупштинску салу, а и ту постоје одређене процедуре – коментарише психолог Александар Милић.

- Одавно је видљиво да се то дешава на скупштинским сједницама, а сада смо свједоци да се преноси и на терен - рекао је Срни Милић.

Милић је додао да за полемике које су вођене јуче у Мркоњићима није било ни вријеме, ни мјесто.

Градски одбор СНСД-а осудио је Вукановићево понашање на, како истичу, најсветијем мјесту у Херцеговини.

Осуде су стигле и из Уједињене Српске и Социјалистичке партије.

Подсјетимо, Вукановић је непримјереним питањима јуче покушао да испровоцира премијера Радована Вишковића, током посјете Мркоњићима, родном мјесту Светог Василија Острошког и мјесту гдје се гради православни духовни центар.