latinica  ћирилица
24/02/2022 |  16:35 ⇒ 17:17 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Појединци износили личне или партијске ставове о Украјини, а не став БиХ

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија оцијенио је данас да изношење појединачних ставова о дешавањима у Украјини, без званичног става Предсједништва БиХ, представља лични став појединца или његове политичке партије, а не став БиХ или њених грађана.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

Тегелтија је рекао Срни да је за спољну политику надлежно Предсједништво БиХ, које утврђује јединствене ставове о свим спољнополитичким питањима, наводећи да Предсједништво БиХ до сада није заузело званичан став у вези са ситуацијом у Украјини.

- Према информацијама које ја имам Предсједништво БиХ је посљедњи пут разговарало и заузимало става о Украјини 2014. године - рекао је Тегелтија и додао да Савјет министара неће имати званичан став све док га не утврди Предсједништво БиХ.

Он је навео да ситуација у Украјини изазива забринутост код свих у БиХ те изразио наду да ће материјална и људска страдања бити што мања.

Тегелтија је позвао све у БиХ да се суздрже непотребних коментара те да сачекају званичне ставове Предсједништва БиХ и да то буде обавезујуће за све институције.