latinica  ћирилица
26/04/2022 |  13:46 ⇒ 16:29 | Аутор: Агенције

Милановић: Блокирати улазак Финске у НАТО док се не промијени Изборни закон БиХ

Предсједник Хрватске Зоран Милановић рекао је да би Хрватски сабор требало да блокира улазак Финске у НАТО док се не промијени Изборни закон у БиХ.
Зоран Милановић (Фото: Канцеларија предсједника Хрватске) -
Зоран Милановић (Фото: Канцеларија предсједника Хрватске)

Милановић је упитао да ли је Хрватској важнија Финска од ње саме и Хрвата у БиХ.

- Што се мене тиче, нек /Финска/ уђу у НАТО... Али док се не ријеши питање Изборног закона, док се не натјера /лидер СДА/ Бакир Изетбеговић да се промијени Изборни закон, Сабор не смије ратификовати ничији приступ у НАТО - рекао је он.

Милановић је додао да је то њихов историјски "сребрни метак" и да му је жао што ће се то сломити на узорној држави као што је Финска, те да би волио и да они Хрватску подрже у њеним проблемима.

- Хоћете у НАТО? Нема проблема, таман имамо довољно времена. За Финску је то витално питање, а и за нас је хоће ли у Херцеговини Хрвати бирати хрватског представника. Е сад ће то чути људи који иначе не би чули, јер овог је доста - рекао је Милановић, преносе хрватски медији.

Он је навео да би интерес Хрватске и хрватског народа требало да буде уређена земља Босна и Херцеговина, те да ће онда, како је рекао, Загреб навијати да БиХ буде у ЕУ.