latinica  ћирилица
20/09/2022 |  22:39 ⇒ 22:40 | Аутор: СРНА

РСС: Јединство и слога - нада за свијетлу будућност Српске

Више од пет стотина чланова и активиста Републичке странке Српске окупило се вечерас у Бијељини и исказало јединство, снагу и одлучност да на предстојећим општим изборима подрже Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.
Бијељина-РСС - Фото: СРНА
Бијељина-РССФото: СРНА

Оснивач и лидер Републичке странке Српске Славенко Ристић истакао је да оволики број окупљених људи показује енергију и даје наду за свијетлу будућност Српске.

- Ово је показатељ да све што радимо није узалуд и да ће наша Република Српска изабрати прави пут. Са коалиционим партнерима изаћи ћемо на изборе и остварити значајан резултат, а то значи да ће Милорад Додик бити предсједник задужбине наших дједова и очева, а Жељка Цвијановић члан Предсједништва БиХ. Сигуран сам у побједу - поручио је Ристић на свечаној вечери коју је организовала РСС.

Предсједник РСС Младен Петровић нагласио је да ова странка од свог оснивања окупља људе који имају јасан став о друштвено-политичкој ситуацији која их окружује, те да су такви и лидери које подржавају - Милорад Додик и Жељка Цвијановић.

- Они у континуитету заступају вриједности које слободно износе и у Сарајеву, и у Бриселу, и у Москви. Такви људи нам требају. У овом компликованом геополитичком тренутку нема простора за експериментисање јер не смијемо дозволити да изаберемо погрешне људе, да стагнирамо и враћамо се у прошлост. Сматрам да је вријеме да се унаприједимо постојеће стање, да својом младошћу, полетом и новим идејама покажемо да Српска може још боље - навео је Петровић.

Свечаној вечери РСС присуствовали су и кандидати на листи СНСД-а за посланике у Народној скупштини Републике Српске Јованка Ђурђевић, Татјана Перић, Бранка Марковић Савчић, Драган Кнежевић, Милица Ловрић и Златан Лазаревић.

Присутнима су се обратили и носилац листе кандидата СНСД-а за посланике у Народној скупштини Војин Митровић, те кандидат СНСД-а за посланика у Представничком дому парламента БиХ Недељко Ћорић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Својим присуством свечану вечеру РСС увеличао је и пензионисани полицијски генерал Љубиша Боровчанин.