latinica  ћирилица
12/10/2022 |  16:06 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

МУП: Гласачки листићи на БН-овом снимку паљења нису идентични са листићима ЦИК-а

Управа криминалистичке полиције МУП Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој предузима мјере и радње у циљу утврђивања аутентичности снимака који су објављени на интернет порталу БН ТВ-а, а на којима се види паљење и уништавање гласачких листића.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

- У оквиру ових активности, урађено је поређење гласачких листића чије се паљење и уништавање приказује на видео снимцима са онима који су представљени на званичној интернет страници Централне изборне комисије БиХ, те је утврђено да спорни гласачки листићи тј. они који се приказују на наведеним видео снимцима не одговарају онима који се налазе на страници ЦИК-а БиХ - истакли су из МУП-а Српске за РТРС.

Из МУП-а напомињу, да од Централне изборне комисије БиХ још ниси добили тумачење серијских бројева гласачких листића који се виде на наведеним снимцима.

- Од БНТВ-а нисмо добили тражене информације о снимцима које су објавили, као и саме снимке ради даљег криминалистичког вјештачења. Јавност ће бити информисана о коначним резултатима ове истраге - истакли су из МУП-а.